Social Media kanalen

Social media zijn niet meer weg te denken uit ons leven en zijn steeds belangrijker geworden. Zeker voor jouw bedrijf is het belangrijk om regelmatig op verschillende social media kanalen aanwezig te zijn.

Door het grote aantal gebruikers kunnen social media zich qua bereik meten met de traditionele media, zoals radio of televisie.

Marketing Connects biedt jou ondersteuning aan in het maken van content, advertenties en het posten van berichten op Facebook, Instagram en LinkedIn.

28
+75%

Meer zichtbaarheid

Gemiddelde resultaten klanten MC
+ 31%

Meer volgers

Meer volgers

Meer volgers is belangrijk om meer bereik te genereren. Dit kan je op verschillende manieren bereiken; de juiste hashtags, regelmatige posts, content kalender en adverteren.

11

Content kalender

Zorg voor overzicht, planning en zet een doel vast.

Je hebt het vast al vaker voorbij zien komen, een contentkalender. Dit document geeft jou houvast om je Social media berichten beter en gestructureerd te maken.

Begin om eerst de feestdagen, events en promoties van de merken waar jij mee werkt in te plannen. Maak daarna een indeling in segmenten bijvoorbeeld voor een instituut: speciale behandelingen, nieuwe producten, wist je dat?, favoriete product van... etc.

Vul daarna de overige vakjes in met berichten die je graag aan jouw relaties wilt meegeven. Werk een jaarplanning en kwartaal planning globaal uit. Eén of twee weken van te voren werk je de weekplanning helemaal uit en ontwerp je de berichten.

Kom je er niet uit of geen inspiratie meer? Ik help je graag om een effectieve contentkalender voor jouw bedrijf te maken. 

content kalender

Adverteren op Social Media kanalen

Is het raadzaam om te adverteren, ja!

Adverteren op social media zal op langer termijn zeker effect hebben. Het fijne van adverteren op dit medium is dat je een doelgroep, leeftijd en zelfs regio kan aanspreken. Zo kan je een specifiek budget targetten op een bereik wat jij wilt. Vroeger was je bereik een stuk groter dan tegenwoordig. Om toch je bereik te halen is adverteren heel belangrijk geworden.

Verwacht niet dat je met één advertentie gelijk succes hebt. Adverteren op Social media is vrij voordelig maar het duurt daardoor ook langer om het gewenste resultaat te behalen. Geef dus niet te snel op. Blijf je strategie volgen en dan kom je uiteindelijk bij je doel terecht.

Het grootste platform in Nederland is nog steeds Facebook, welke inmiddels ook Instagram, WhatsApp en Facebook Messenger bezit.

Op zakelijk gebied is LinkedIn een heel goed platform om te gebruiken. Het bereik onder zakelijke professionals is groot, alleen adverteren is nog best kostbaar op dit moment.

Wij helpen je graag om te kijken welke advertentie het beste bij welk project past.

Fotografie

Professionele en eigen foto's werken het beste!

Om jezelf en je bedrijf goed naar voren te brengen zijn foto's essentieel. Tegenwoordig kan je zelf al snel een paar een mooie foto's maken. Maar als je het echt goed wilt doen raad ik je aan om een professionele fotograaf in te huren voor een mooie bedrijfsreportage.

Maak van te voren een plan, welke foto's je nodig hebt voor je website en social media. Het gebeurt vaak dat je later denkt had ik nog maar even die behandeling of die ruimte op de foto gezet, gemiste kans! Denk ook in breedtes van je homepagina, je blogs, nieuwe producten, team foto's etc. Zo heb je genoeg foto's om de komende periode aan de slag te gaan.

Marketing Connects werkt samen met verschillende professionele fotografen en helpt jou met het uitwerken en plannen van een goede fotoshoot.

fotoshoot

Wil jij graag een project met ons starten?

Graag maken wij een telefonische afspraak om jouw wensen en uitdagingen te bespreken.  Vanuit dit gesprek maken wij een plan van aanpak om jouw onderneming te ondersteunen.